Noi ne definim caracterul!

sâmbătă, 1 ianuarie 2011 0 comentarii
Fiecare dintre noi are un caracter care difera foarte mult de la o persoana la alta. Suntem diferiti din multe puncte de vedere.
  Un lucru este foarte clar si acela ca pornim de la inceput in viata cu propriile noastre trasaturi fizice, dar mai ales morale. In afara de temperamentul nostru care este definit inainte de nastere si nu este optional, mai exista si factorii care pe parcursul vietii ne modeleaza caracterul si asa ne formam propriul mod de gandire, de viata, avem anumite obiceuri, suntem inclinati spre anumite domenii etc.
Un lucru este sigur : Caracterul nostru nu s-a format la intamplare asa cum nici noi nu am aparut pe lume la intamplare, cineva acolo sus s-a gandit la fiecare si a aranjat in asa fel lucrurile in cat fiecare persoana sa se bucure impreuna cu familia sa, cu prietenii, sa aiba impliniri si alte lucruri frumoase ale vietii pe care le primesti de cand deabia te-ai nascut.
Trebuie sa retinem ca acest caracter se poate schimba nu neeaparat radical pentru ca temelia nu poate fi inlaturata, dar caracterul se schimba pe parcursul vietii fiecaruia.
Anturajul(familia, prietenii, rudele, profesorii, etc.),muzica care o ascultam frecvent, locul de munca sau scoala la care invatam, ocupatiile din timpul liber si alti factori importanti isi pun amprenta asupra caracterului nostru. Putin din fiecare isi defineste locul in caracterul nostru.
Deaceea trebuie sa incercam sa fim extrem de selectivi pentru ca prin tot ce vedem, consumam, ascultam sa devenim niste oamenii cu caractere nobile.
  Chiar daca pana acum nu ne-am ferit de lucrurile care ne pot da o influenta negativa sa incercam ca in anul care ne sta in fata sa devenim mult mai selectivi si mai calculati decat am fost pana acum.
Va doresc un an nou frumos!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2011 Adriel Blog | TNB