Ora Profetica

vineri, 21 octombrie 2011 0 comentarii


SEMNELE SFÂRSITULUI         MATEI 24



Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamânt. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea.  
,,Când veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului
este aproape, este chiar la usi“
 

Soldatul Gilad Shalit. Am stat mult pe gânduri cum sa intitulez acest articol. Ma gândeam ca s-ar putea numi: nu toate vietile sunt egale, sau in sfârsit liber, etc. De fapt realitatea este ca dupa peste 5 ani de captivitate Hamasul a acceptat sa-l elibereze pe soldatul israelian Gilad Shalit, in schimb Israelul a eliberat pe loc 477 de prizonieri si a promis ca va mai elibera 550. Aceasta inseamna ca in ordinea de marime a Hamasului, un israelian valoreaza cât 1.027 palestinieni, nu prea flator dar rentabil mai ales din puct de vedere politic. O alta inegalitate consta in faptul ca Shalit era un tânar care isi efectua serviciul militar, in vreme ce prizonierii palestinieni erau condamnati pentru crime precise; ei participasera la atentate care costasera viata unor persoane nevinovate, câteodata nici macar israelieni. Un alt fapt care m-a socat au fost imaginile soldatului peste masura de slab, palid ca o aratare, abia pasind sustinut de cei din jur, articulând cu mare greutate, in timp ce prizonierii palestinieni erau toti rumeni in obraji, carând sacose cu efecte personale. Sa nu uitam ca palestinienii au fost in inchisori, au primit vizita familiei si a organizatiilor umanitare, in timp ce Shalit a stat in cine stie ce vagauna fiind lipsit cea mai mare parte a timpului pâna si de lumina soarelui. Hamasul a organizat o mare festivitate nationala cu aceasta ocazie, prizonierii criminali au fost sarbatoriti ca eroi nationali si au primit fiecare 2.000 de dolari, cine spunea ca palestinienii sunt saraci. “Avem misiunea de a le asigura un trai decent”, a spus ministrul pentru dosarul prizonierilor, Atallah Abu al-Sabah. Potrivit acestuia, Fâsia Gaza a primit 293 de prizonieri palestinieni marti, dintre care 163 sunt originari din Cisiordania. Ministrul a precizat ca palestinenii din Cisiordania vor fi instalati provizoriu în hoteluri din enclava. Dupa o luna, li se va pune la dispozitie un apartament, o masina cu sofer si garzi.
În plus, fiecare fost prizonier va primi un telefon mobil cu comunicatii nelimitate. Pâna si cei mai optimisti comentatori politici sunt de acord ca acest schimb de prizonieri nu inseamna ca procesul de pace a progresat, dimpotriva o buna parte dintre israelieni sunt suparati ca prizonieri cu mânile insângerate au fost eliberati si sarbatoriti ca eroi. Pe de alta parte Hamasul si Egiptul care a mediat acest schimb si-au vazut consolidate influenta in regiune. De fapt Hamasul a indemnat militantii palestinieni sa mai captureze si alti soldati evrei care sa fie utilizati ca moneda de schimb pentru eliberarea altor 4.000 de prizonieri din inchisorile israeliene.

Când raiul pe pamânt devine iad. Marie Dedieu, era o frantuzoaica de 66 de ani, care de multi ani isi petrecea o buna parte a anului pe insula Manda in Kenia. Marie era o persoana sofisticata cu idei feministe, cu un handicap avansat, ea nu se putea deplasa nici hrani singura. Ea credea ca gasise in acel colt de lume paradisul pe pamânt. ^si cladise o coliba simpla dar confortabila pe malul oceanului datorita situatiei finaciare excelente, avea sprijinul unui prieten kenian care o hranea si ajuta sa se deplaseze in carucior rulant, toate erau in ordine. Aceasta pâna când pe 1 octombrie, in plina noapte un grup de somalieni, membri ai unui grup de rebeli islamisti, inarmati pâna in dinti, au patruns in cabana doamnei Marie Dedieu si au rapit-o ducând-o in Somalia. Din nefericire ea nu este singura victima a acestor tâlhari. O alta turista britanica a fost rapita cu o luna inainte dintr-un resort de lux vecin, si doua cetatence spaniole care lucrau in lagarul de refugiati de la Daadab.
^ncercarile autoritatilor franceze de a o elibera au esuat, rapitorii au refuzat sa accepte pâna si medicamentele indispensabile; doamna suferea de inima si cancer, au refuzat de asemenea sa ia caruciourul cu roti. ^n aceste conditii dramatice, fara medicamente si ajutor, nu departe de paradisul pe pamânt pe malul oceanului unde isi dorise sa-si petreaca zile linistite, a murit prada chinurilor teribile, in dureri si singuratate ca un câine abandonat.

Cum se scrie istoria. Duminica aceasta vor avea loc în Tunisia alegeri, primele alegeri de la revolutia care a dat jos de la putere pe fostul presedinte Ben Ali. Cu aceasta ocazie nu mai putin de 127 de partide politice îsi vor disputa dreptul de a guverna tara. Istoria asa cum se poate citi în prezent spune ca totul a început în orasul Sidi Bouzid, când o politista comunala a agresat, mai precis palmuit pe Mohammed Bouazizi, un vânzator ambulat de legume care nu avea autorizatie. Suparat de aceasta, Mohammed si-a dat foc în fata primariei, a fost dus la spital, ca apoi sa moara la scurta vreme. De la aceasta spun comentatorii politici a început revolta care apoi s-a raspândit în tarile arabe si acum contamineaza toata lumea civilizata. Am avut ocazia sa urmaresc un reportaj al televiziunii franceze realizat în orasul Sidi Bouzid. Acest reportaj arata pe politista în cauza. Ea explica ca în ziua aceea a mers în piata si i-a reprosat lui Mohammed ca nu respecta regulamentul si avea marfa întinsa pe strada în afara perimetrului pietii. Când ea a încercat sa-i confiste cântarul, acesta a agresat-o înainte ca ea sa poata face vreun gest. Trebuie remarcat ca omul avea 26 de ani, iar politista trecuta de 40, si de statura firava.
Suparat negustorul ambulant si-a dat foc, si de aici a pornit restul. Comentariile politice nu mai spun nimic de faptul ca politista a fost imediat închisa, ca a petrecut 4 luni în închisoare, torturata si cu frica ca va fi asasinata, în sfârsit dupa caderea regimului Ben Ali, a fost judecata si gasita nevinovata, eliberata si reinstalata în functia de politista municipala. Reporterii au luat apoi interviu si unui ziarist islamist responsabil sindical care a facut la vremea respectiva mare caz de acest fapt, incitând opinia publica la revolta. Reporterul l-a întrebat daca nu are mustrari de constiinta ca a vehiculat informatii false. Plin de emfaza, asezat pe terasa unei cafenele, cu o ceasca de cafea în fata si tragând dintr-o tigara, omul a raspuns fara ezitare ca este foarte mândru de ce a facut. El a continuat explicând ca datoria lui este sa preia orice informatie gasita, nu are importanta de unde vine si daca este sau nu adevarata. Daca este buna pentru cauza lui o exagereaza, o multiplica si o difuzeaza. Dupa parerea lui scopul scuza mijloacele. Din nefericire asa s-a scris si înca se mai scrie istoria.

Roma. Violente. Pagubele înregistrate în urma violentelor de sâmbata de la Roma depasesc un milion de euro, a estimat primarul capitalei italiene, Gianni Alemanno, care i-a descris pe autori drept "animale".
Potrivit agentia ANSA, 135 de persoane au fost ranite, dintre care 105 ofiteri de politie. Dintre cei 30 de manifestanti raniti, doi si-au pierdut mai multe degete, din cauza bombelor fumigene care au explodat, au declarat autoritatile. Numeroase persoane sunt înca tratate în spital.
Circa 20 de persoane au fost arestate si puse sub acuzare pâna acum în urma violentelor. Alemanno a precizat ca se asteapta la noi arestari dupa ce politia studiaza imaginile video. Potrivit corespondentului BBC, turisti au fotografiat masinile carbonizate, geamurile spate si pietrele smulse din pavaj. Politia a anuntat ca a gasit sticle incendiare pe mai multe strazi. Purtatorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat ca biserica Santi Marcellino e Pietro, din secolul al XVIII-lea, a fost jefuita de manifestanti. Potrivit preotului de la biserica, o statuie a Fecioarei Maria a fost aruncata si sparta. Protestele au continuat duminica în mai multe orase.

Vietnam. Inundatii. Dupa devastatoarele inundatii si alunecari de teren din Vietnam numarul victimelor este în continua crestere. Potrivit autoritatilor locale, în ultimele trei saptamâni si-au pierdut viata 55 de persoane, majoritatea în delta fluviului Mekong. Acolo si în centrul tarii se afla sub ape mai bine de 170.000 de case. Sunt cele mai grave inundatii din tara asiatica din ultimii mai bine de 10 ani.
UE contramandeaza o întâlnire cu presedintele Ucrainei. Dupa condamnarea liderei opozitiei din Ucraina, Iulia Timosenko, Uniunea Europeana a contramandat o întâlnire programata cu presedintele de la Kiev, Victor Ianukovici. Un diplomat european a declarat ca întâlnirea cu presedintele ucrainean, programata sa se desfasoare joi la Bruxelles, va avea loc abia atunci când conditiile în acest sens vor fi mai favorabile. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso si presedintele Consiliului european, Herman van Rompuy, voiau sa discute cu Ianukovici despre crearea, pâna la finele acestui an, a unei ample zone de liber-schimb în cadrul asa-numitului proces de asociere cu Ucraina.
O calugarita budista a murit în China dupa ce s-a autoincendiat. ^n China continua seria de autoincendieri în semn de protest fata de politica Beijingului în Tibet. Potrivit organizatiei Free Tibet, care-si are sediul la Londra, o calugarita budista si-a dat foc în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, decedând în urma arsurilor suferite. Femeia milita pentru dreptul la libertate religioasa si pentru o reîntoarcere a liderului spiritual al tibetanilor, Dalai Lama, din exil. ^n ultimele luni, în aceeasi regiune si din aceleasi motive, si-au dat foc opt calugari budisti. Unii dintre ei au decedat. Dupa framântarile din 2008, guvernul chinez combate cu mijloace din ce în ce mai dure tendintele separatiste din Tibet.
De la Fetesti la Londra. Copiii romi români scosi la cersit pe strazile din Londra sunt din nou în vizorul mass-media britanice, BBC prezentând un reportaj filmat timp de aproape un an despre aceasta forma de “sclavagism modern”. Îi poti vedea pe Oxford Street din Londra, în fiecare zi - copii mici cersind, afirma BBC în reportajul intitulat “Vietile secrete ale copiilor cersetori din Marea Britanie”. Mai multe luni la rând, reporterii i-au filmat în timp ce munceau pe strazi, pe zapada de iarna trecuta, pe lapovita sau ploaie. Imaginile - peste 100 de ore de filmare - sunt ca a privi un Oliver Twist al secolului al XXI-lea. O fetita urmarita de reporterii BBC, “Alice”, parea sa aiba cel mult patru ani, însa avea experienta în cersit: inocenta, disperata, persistenta. Fetita, care purta un batic alb, folosea o cabina telefonica drept toaleta si cauta în resturile de la McDonalds pentru mâncare, în timp ce cersea indiferent de vreme.
Un patron de restaurant din zona a spus ca unii copii cersetori câstiga 500 de lire sterline pe zi. Alice îi preda si ultimul banut unei tinere care o urmarea si care parea sa aiba în jur de 20 de ani. S-a dovedit ca femeia era mama ei, Denisa Mazarache, originara din Fetesti. Cele doua se îndreptau apoi, cu trenul, spre locuinta lor închiriata, din Slough. La Fetesti, femeia a admis ca a cersit la Londra: “Îmi pare rau, Nu aveam bani sa plec, sa iau bilet, mâncare”. Întrebata despre Alice, ea a spus ca merge la gradinita. Mazarache a afirmat ca a plecat de la Londra în urma cu un an si ca nu mai cerseste. Însa minte. Reporterii BBC au filmat-o cu mai putin de doua luni înainte pe strazile din capitala britanica.

Grecia. Greva generala. Grecia se confrunta din nou, cu o greva generala ce blocheaza traficul aerian, majoritatea serviciilor publice, dar si private, în timp ce Parlamentul se pregateste sa voteze o noua runda de masuri de austeritate, ce include mariri de taxe, reduceri salariale si concedieri. Potrivit corespondentului BBC la Atena, ritmul grevelor din Grecia a crescut în ultimele saptamâni, afectând, practic, toate sectoarele economiei. Departamentele guvernamentale, afacerile, birourile si magazinele vor fi închise, în conditiile în care proprietarii de afaceri mici sau de magazine vor lua parte, pentru prima data, la miscarea de protest. Controlorii de trafic aerian îsi vor întrerupe activitatea timp de 12 ore, iar trenurile, autobuzele, taxiurile si camioanele nu vor circula. Avocatii vor sa intre în greva, pentru a protesta fata de planurile guvernului de a deschide mai mult sectorul lor de activitate concurentei. Spitalele vor opera numai cu personal de urgenta. Luni, armata elena a fost chemata pentru a ajuta la colectarea miilor de tone de gunoi ce se strâng de saptamâni pe strazile din Atena, din cauza ca gunoierii sunt în greva.
Un nou drog. Un nou drog, ce omoara majoritatea utilizatorilor într-un an de consum, a intrat pe piata din Europa de Vest, dupa ce a facut ravagii în Rusia.
Descoperit în Germania, autoritatile avetizeaza în legatura cu riscurile acestui înlocuitor de heroina, care poate provoca moartea de la prima injectare. În prima faza, pielea se necrozeaza, capatând o nuanta verzuie, care seamana cu pielea de crocodil. Apoi, muschii se descompun, organele se descompun, iar oasele sunt fragilizate ireversibil. Efectul fizic al drogului trece în doua ore, ceea ce determina consumatorul sa îsi injecteze mai multe doze pe zi.
Speranta de viata a utilizatorilor se ridica în putine cazuri la trei ani, majoritatea murind dupa un an. Celor care supravietuiesc trebuie sa li se amputeze, de multe ori, extremitatile necrozate în urma injectarii. Potrivit cifrelor oficiale, cel putin 100.000 de tineri sunt dependenti de “crocodil” în Rusia, unde a aparut drogul în 2002. ONG-urile vorbesc chiar de un milion de persoane afectate, iar rata de mortalitate este alarmanta. În prezent, patru persoane sunt internate la sectia de urgenta din orasul Bochum (Ruhr), prezentând urme pe piele similare celor provocate de “crocodil”.

Gaddafi, capturat la Sirte, ar fi murit în urma ranilor. Fostul lider libian, Muammar Gaddafi, a fost prins, potrivit reprezentantilor Consiliului National de Tranzitie, în localitatea port Sirte. Potrivit acelorasi surse, Gaddafi ar fi murit la putin timp dupa capturarea sa de catre fortele Consiliului National de Tranzitie, în urma ranilor suferite în timpul actiunilor rebelilor cumulate cu cele ale fortelor NATO. Nu exista, deocamdata, confirmari din alte surse privind uciderea liderului fugar.
Într-un interviu acordat Reuters, reprezentantul CNT Abdel Majid, Gaddafi a fost arestat în apropiere de Sirte, dupa ce a încercat sa paraseasca orasul, cazut joi în mâinile soldatilor noului regim. “A fost capturat. Este ranit la ambele picioare... A fost luat de ambulanta”, a declarat Majid, într-un interviu telefonic pentru Reuters. Convoiul în care se afla Gaddafi a fost atacat de avioanele NATO. Majid a spus ca, în timpul operatiunii de capturare a lui Gaddafi, seful fortelor armate ale acestuia, Abu Bakr Younus, a fost ucis. La Tripoli, mii de libieni au iesit pe strazi pentru a saluta moartea fostului despot.
La Washington, autoritatile depun toate eforturile pentru a stabili clar daca informatiile din Libia corespund sau nu realitatii.

Minte sanatoasa în corp sanatos. Vitaminele. Sunt suplimentele de vitamine folositoare organismului? Depinde pe cine întrebi. De mai multi ani cercetatorii au început sa aiba îndoieli în ceea ce priveste beneficiile multivitaminelor si a suplimentelor. Tot mai multe studii recente arata ca suplimentele de vitamine în loc sa scada riscul de maladii cardiovasculare si cancer, nu aduc nici un beneficiu, si nu numai ca pot dauna buzunarului, dar în unele cazuri si sanatatii.
Dr. Jaakko Mursu, specialist în nutritie si epidemiologist la University of Minnesota, raporteaza într-un articol publicat luna trecuta în revista Archives of Internal Medicine, ca femeile care au folosit cu regularitate multivitamine au avut cu 6% mai mare risc de deces pe o perioada de 19 ani, decât femeile care nu au folosit suplimente de vitamine. La studiu au participat 38.772 de femei cu o vârsta medie de 62 de ani si a caror sanatate a fost observata pe o perioada de 19 ani. Rezultatele au aratat ca participantele la studiu care au folosit cu regularitate Folic Acid au avut un risc de deces cu 15% mai ridicat, Fier cu 10%. Magnesium cu 8%, Zinc cu 8% si Cupru cu 45%, în comparatie cu persoanele care nu au folosit vitamine de nici un fel. O exceptie, o constituie Calcium. Femeile care au folosit suplimente de Calcium cu regularitate au auvut cu 10% mai putin risc de deces. Concluzia cercetatoriilor de la University of Minnesota este ca multivitamninele si alte suplimente provenite din laborator, nu aduc nici un beneficiu, sau cel putin nu prelungesc viata.
Motivul nu este înca bine definit, însa Dr. Mursu este de parere ca persoanele care folosesc cu regularitate vitaminele, iau probabil o doza mai mare decât cea recomandata si astfel în loc sa ajute, aceste multivitamine devin toxice pentru organism. Cercetatorii sunt de parere ca o dieta echilibrata care contine fructe, zarzavaturi si grâne, este ideala, si nevoia de suplimente de vitamine devine inutila. "Sfatuiesc femeile sa renunte la multivitamine, în schimb pot sa-si înbunatateasca dieta" a declarat în încheiere Dr. Jaakko Mursu. Se estimeaza ca în USA, peste jumatate din populatia adulta folosesc multivitamine si alte suplimete cu regularitate cu un pret de aproximativ $ 35 miliarde anual.

Textul saptamânii. ,,Eu nadajduiesc în Domnul, sufletul meu dadajduieste, si astept fagaduinta Lui”. Psalmul 130,5

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2011 Adriel Blog | TNB