Papa Benedict al XVI-lea si FACEBOOK

marți, 1 februarie 2011 0 comentarii




Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat reţelele de socializare online, dar a avertizat că acestea nu trebuie să devină un substitut al relaţiilor interumane directe.

Mesajul Papei cu privire la reţelele de socializare a fost prezentat ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Comunicaţiilor, celebrată în Biserica Romano-Catolică, şi a avut titlul „Adevăr, proclamare şi viaţă autentică în era digitală.
Reţelele de socializare online prezintă riscuri de alienare a individului, de depersonalizare, de auto-indulgenţă, precum şi pericolul de a avea mai mulţi prieteni virtuali decât prieteni în viaţa reală. „Este important să ne amintim mereu că relaţiile virtuale nu pot şi nu trebuie să înlocuiască relaţiile directe cu oamenii, la orice nivel al vieţii noastre", a declarat suveranul pontif, notează Reuters.
„Cine este aproapele meu în această lume nouă?" Aceasta este întrebarea pe care Papa le-a sugerat internauţilor să şi-o adreseze. El a avertizat că există pericolul ca, fiind prezent online, individul să uite să mai fie prezent în viaţa acelora lângă care trăieşte sau pe care îi întâlneşte în viaţa de zi cu zi.
Benedict al XVI-lea le-a recomandat internauţilor să fie respectuoşi, responsabili, oneşti şi discreţi. „Diseminarea mesajelor Evangheliei cere o comunicare ce este în acelaşi timp respectuoasă şi sensibilă", a precizat Papa. De asemenea, el le-a recomandat bloggerilor care vor să răspândească mesajul Evangheliei pe internet să nu facă un scop din obţinerea unui număr mare de accesări.
Popularitatea de care se bucură reţelele de socializare şi, în mod deosebit, reţeaua Facebook este sugerată şi de veniturile pe care acestea le obţin din publicitate. Facebook ar putea să atragă în 2011 publicitate în valoare de 2,19 miliarde de dolari în SUA şi peste 4 miliarde de dolari la nivel mondial, în ambele cazuri valorile fiind duble faţă de anul 2010, conform wall-street.ro
Statisticile arată că în Romania există 4.600.000 de conturi în reţeaua HI5 şi încă 1.200.000 de conturi pe Facebook. De asemenea, reţelele Netlog şi Neogen se laudă cu încă 2.000.000 de conturi, conform stirileprotv.ro.
Specialiştii spun că utilizarea frecventă a reţelelor de socializare duce la diminuarea capacităţii de concentrare şi la deconectarea treptată de lumea reală. „Regulile sunt foarte diferite în cele două lumi, iar creşterea abilităţilor de comunicare şi a frecvenţei de relaţionare în una dintre ele face ca relaţionarea în cealaltă să fie proporţional mai mică", a declarat psihoterapeutul Cristiana Haica, conform stiri.acasa.ro.


                                                         sursa: Semnele Timpului.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2011 Adriel Blog | TNB