PERSONALITATEA TA!

miercuri, 22 decembrie 2010 2 comentarii
1.       Tu esti unic!
– Ce te face sa fii atat de deosebit?
-  Multe lucruri

Cand stim cine suntem si de ce actionam intr-un anumit mod, putem incepe sa ne cunoastem in profunzime, sa devenim mai buni si sa invatam sa ne intelegem cu ceilalti.
Conteaza ceea ce se afla in interior
Inainte de a sculpta statuia lui David, Michelangelo a petrecut mult timp alegand marmura, pentru ca stia ca de calitatea materiei prime depinde frumusetea produsului finit.
El stia ca poate schimba forma pietrei, dar nu poate transforma elementul de baza.
Am pornit in viata cu o combinatie de elemente care ne-au facut diferiti de semenii nostri. De-a lungul anilor oamenii ne-au cioplit, ne-au aschiat, ne-au slefuit si ne-au lustruit.
Cateodata am fost admirati si rasfatati, in timp de alteori am fost ridiculizati, analizati sau ignorati.
Toti ne-am nascut cu propriile trasaturi de temperament, cu propria materie prima, cu propriu nostru tip de roca. Unii dintre noi sunt din granit, altii din marmura, unii din alabastru, altii din gresie. Tipul nostru de roca nu se schimba, dar forma ei poate fi modificata. Aceasta se intampla cu personalitatiile noastre. Incepem cu propriul set de trasaturi innascute. Unele din insusirile noastre sunt frumoase, cu tonalitati aurii. Altele sunt stigmatizate cu fisuri adanci. Circumstantele, IQ (coeficientul de inteligenta), nationalitatea, economia, mediul, influenta parentala pot sa ne modeleze personalitatile, dar roca de dedesubt ramane aceeasi.
Temperamentul meu este adevaratul eu, personalitatea este vesmantul pe care il pun deasupra.
Odata ce ne cunastem bine, putem sa ne desavarsim punctele forte, putem sa eliminam slabiciunile, sa devenim mai buni si sa invatam sa mergem mai departe alaturi de ceilalti.

2 comentarii:

  • Andy spunea...

    Nu asculta de ceilalti cand te critica...daca vrei sa ajungi in varf trebuie sa fii surd fata de cei care iti vor raul !

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2011 Adriel Blog | TNB