Mos Craciun o inventie !

miercuri, 29 decembrie 2010 0 comentarii
Posted by Picasa
O organizaţie catolică din Germania vrea ca Moş Crăciun să intre în istorie. Nu la propriu însă. Ceea ce membrii organizaţiei caritabile Bonifatiuswerk îşi doresc este să aibă sărbători fără Moş Crăciun.

    Reprezentanţii organizaţiei catolice Bonifatiuswerk din Germania spun că Moş Crăciun "este o invenţie a industriei de publicitate, menită să crească vânzările companiilor," şi că este un simbol al "societăţii de consum, care are prea puţin de a face cu figura istorică a Sfântului Nicolae," despre care se presupune că ar fi inspirat tradiţia.

    Din cauza acestei asocieri comerciale, reprezentanţii organizaţiei sunt de părere că ar trebui renunţat la imaginea Moşului, care ar trebui înlocuită cu figura caritabilă şi tradiţională a Sfântului Nicolae.

    În sprijinul acestei intenţii organizaţia a creat o campanie televizată, care se bucură de sprijinul mai multor vedete germane. "Spre deosebire de Moş Crăciun, Sfântul Nicolae oferă copiilor bogăţii interioare, nu îi încurajează doar să se lupte pentru bogăţia materială," a explicat, pentru The Telegraph, Nina Ruege, prezentator TV în Germania.
                                                                sursa: Revista "Semnele Timpului"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2011 Adriel Blog | TNB